Naar een afvalloos Twente

Met ‘ZieZo afval scheiden doe je zo!’ vragen de Twentse gemeenten aandacht voor hun ambitie om in 2030 afvalloos te zijn. Afvalloos betekent in dit geval maximaal 50 kilo restafval per persoon op jaarbasis. Dit is realiseerbaar. En jij kunt daar een bijdrage aan leveren. Hoe?

  1. Door zo min mogelijk verpakkingsmaterialen (of spullen) in huis te halen.
  2. Door spullen die je niet meer wilt hebben naar de kringloopwinkel te brengen of er een andere bestemming voor te zoeken.
  3. Door afval dusdanig te scheiden dat materiaalsoort bij materiaalsoort komt en daarna aan te bieden aan de ophaaldienst of in te leveren bij het milieuplein.

Kijk op andere pagina’s op deze site voor nog meer leuke tips, filmpjes en informatie over hoe je afval het beste kunt scheiden en wat er nu precies met het gescheiden afval gebeurt.

 

Deel je ervaringen en tips
Vind je het leuk om jouw ervaringen en tips om afval te scheiden te delen? Kijk dan eens op de pagina ‘Wat is jouw afvalscheidingsverhaal?’ of op de facebookpagina ‘ZieZo afval scheiden doe je zo’. Upload een filmpje of schrijf een reactie.

 

Deelnemende gemeenten
Almelo – Borne – Dinkelland – Enschede – Haaksbergen – Hellendoorn – Hengelo – Hof van Twente – Losser – Oldenzaal –  Tubbergen – Wierden