Mobiele fabriek maakt van plastic afval nuttige producten

Plastic Fantastic is de droom van een aantal ondernemers uit Oost-Nederland: hoe kunnen we een bijdrage leveren aan de bewustwording van mensen dat je nog iets kunt doen met plastic afval?
Het antwoord werd gevonden in een mobiele fabriek waar ze stad en land mee afgaan en die ter plekke van kunststof (zwerf)afval doelpaaltjes, plankjes voor stadsbankjes of bruggen maakt, maar ook teenslippers of leuke speelattributen voor de kinderen.

Voor scholen, in parken of op de stoep van het gemeentehuis

Bram Peters, directeur eigenaar bij Save Plastics (voorheen Gampet products) en een van de oprichters van Plastic Fantastic: “We willen laten zien dat je circulair aan de gang kunt met lokaal afval. We gaan naar verschillende scholen of bijeenkomsten, zijn onder andere bij de Nederland Schoon dag in Almelo geweest, maar stonden bijvoorbeeld ook in het Vondelpark in Amsterdam tijdens Koningsdag.
Terwijl de mensen erbij staan maken we van het verzamelde plastic afval doelpaaltjes of ander spelmateriaal. Kinderen en volwassenen reageren erg enthousiast en worden zo gemotiveerd in de gedachte dat afval een grondstof is voor dingen die je dagelijks gebruikt.”

In werking

Nieuwsgierig hoe de minifabriek in de praktijk werkt? Regio 8 heeft van een schoolbezoek in de provincie Gelderland een leuk filmpje gemaakt. 

Meer informatie

De minifabriek kan naast events natuurlijk ook structureel ingezet worden om gemeentelijk plastic afval nieuw leven in te blazen.
Interesse in Plastic Fantastic of om de minifabriek in te zetten? Informeer naar de mogelijkheden bij Bram Peters, e-mail bram@saveplastics.nl , telefoon 06 53 15 29 26.