Het laatste nieuws

Overzicht afvalcijfers per gemeente

donderdag, mei 18th, 2017

De cijfers van alle aangesloten Twentse gemeenten staan in een compleet overzicht. Hieronder een preview van vier gemeenten. Nieuwsgierig naar het complete overzicht van afvalcijfers per gemeente in kilo’s per inwoner per jaar en de wijze van inzameling? Bekijk dit hier. 


Afval scheiden stimuleren; draai jij aan de juiste knoppen?

woensdag, mei 10th, 2017

In het kader van de doelstelling ‘Naar een afvalloos Twente 2030’ ben je al een tijdje bezig om de inwoners van jouw gemeente te stimuleren om hun afval (goed) te scheiden. Misschien plakte je al instructiestickers op afvalbakken, voerde je diftar of omgekeerd inzamelen in en deelde je zelfs boetes uit. Toch gaat het nog […]


Afval scheiden; (hoe) doet u dat? – Negen vragen aan inwoners van vier Twentse gemeenten

woensdag, mei 10th, 2017

Afval scheiden in Twente; (hoe) doen raadsleden dat?

woensdag, mei 10th, 2017

Vier raadsleden van verschillende Twentse gemeenten beantwoorden tien vragen over afval scheiden… Hoe scheiden zij hun afval? Scheiden ze überhaupt hun afval? De antwoorden komen van: Paul Gerritsjans, Gerda Bruins, beide raadslid van gemeente Hof van Twente, Edith van der Brugh, raadslid van gemeente Hengelo en Edgar Visscher, raadslid van gemeente Oldenzaal.


Van oud papierinzamelaar naar duurzaamheidsambassadeur

donderdag, mei 11th, 2017

Het is een beeld dat we allemaal wel kennen: vrijwilligers van een vereniging die elke maand de handen uit de mouwen steken om oud papier huis-aan-huis op te halen om zo extra inkomsten voor de vereniging binnen te halen. Geld dat hard nodig is om de verenigingskas in de groene cijfers te houden. Zo ook […]


Uit de luiers

donderdag, mei 11th, 2017

Als baby start je erin en steeds meer ouderen krijgen er ook mee te maken in de vorm van incontinentiemateriaal: luiers. Het is een afvalstroom die regelmatig tot vragen leidt, maar die snel zindelijk wordt.


Twence en het nut van afval scheiden in Twente

donderdag, mei 11th, 2017

In 1986 is Twence door de veertien Twentse gemeenten opgericht om afval op een zo duurzaam mogelijke wijze te verwerken. In de loop der jaren heeft de organisatie zich verder ontwikkeld en is daarnaast het scheiden van afval steeds meer gewoontegoed geworden.


Mobiele fabriek maakt van plastic afval nuttige producten

donderdag, mei 11th, 2017

Plastic Fantastic is de droom van een aantal ondernemers uit Oost-Nederland: hoe kunnen we een bijdrage leveren aan de bewustwording van mensen dat je nog iets kunt doen met plastic afval? Het antwoord werd gevonden in een mobiele fabriek waar ze stad en land mee afgaan en die ter plekke van kunststof (zwerf)afval doelpaaltjes, plankjes […]


Kletsen met de afvalbabbelbox?

maandag, mei 15th, 2017

Sinds een paar maanden kunnen gemeenten gebruik maken van de enige echte originele Afvalbabbelbox! Een heuse grijze container die omgebouwd is tot communicatiemiddel en die ingezet kan worden tijdens bijeenkomsten met inwoners of scholieren.